U bent hier

FAQ's

  1. Wat moet ik allemaal bij hebben op training? Belangrijk: alles binnen handbereik (heuptasje, trainingsvestje of -rokje, ...)-veel kleine en lekkere snoepjes (snel bereikbaar, dus niet in een flashy tupperwarepotje)-een leuk speeltje-een target (bierviltje, deksel confituurpotje, ...)-vaste halsband en leiband (niet te kort, niet te lang)-poepzakjes-je clicker 
  2. Welk speeltje is goed? Het allerbelangrijkste is dat je hond het leuk vindt. Voor de meeste honden is dat iets dat snel over de grond kan bewegen (konijntje dat wegschiet) en zacht is om in te bijten. Dus denk aan een lange vlecht van fleece, jeans, een zachte bal (vb Kong) aan een touwtje... Als je speeltje plastic onderdelen heeft, moeten die ook zacht zijn en niet snel bezwijken onder de tanden van je hond. 
  3. Ik ben al lang niet meer geweest. Ik wil het nu terug oppikken. Waar moet ik starten? Als je langer dan 6 maanden niet geweest bent, start je terug in module 1. Dit om jouw vaardigheden terug op te krikken en om voor je hond alles even terug op te bouwen. Na enkele lessen kan je proeven doen. Als je geslaagd bent, mag je ook in dezelfde proevensessie de proeven voor de volgende module afleggen. Je schakelt dan terug in, in die module waar je in de proeven bent gestrand. 
  4. Mijn man/vrouw/zoon/dochter/... kan/wil niet meer naar de les komen. Mag ik het overnemen? Ja dat kan. Maar omdat jij nog heel veel moet leren, geldt dezelfde regeling als in de vorige vraag. Starten in module 1, dan proeven, enz.Dit is niet erg voor je hond, want die weet al wat er verwacht wordt, maar leert dit nu ook te doen met een andere geleider.Je laat in dit geval je inschrijving ook wijzigen in het secretariaat. 
  5. Ik kan niet deelnemen aan de socialisatietest op Sloeber. Waar kan ik nog terecht? Klik op deze link http://www.kkush.be/nl/wedstrijden Scroll naar onder en klik op Test Sociaal Gedrag. Je krijgt een pdf met alle socialisatietesten en de contactgegevens waar je kan inschrijven. 
  6. Heb ik een werkboekje nodig? en waar kan ik het aanvragen? Je hebt enkel een werkboekje gehoorzaamheid nodig als je wedstrijden debutanten gaat spelen. Voor brevet gehoorzaamheid heb je het niet nodig (let op: voor TAP (=brevet agility) wel!).Je kan het werkboekje gehoorzaamheid het gemakkelijkst aanvragen via www.mykkush.beJe maakt een account met het e-mailadres dat je ook voor de soctest hebt opgegeven. Dan zitten de gegevens van je hond(en) al meteen in je account. Onder het kopje Honden klik je op 'Detail' van de hond waarvoor je het werkboekje wil aanvragen. Midden in het scherm zie je een knop om een werkboekje aan te vragen. Alles invullen en versturen. Je krijgt een rekening. Betalen en even later valt het werkboekje in je brievenbus.